Huis Van Het Kind

huis

Huis Van Het Kind

Ket in Brussel

Het Huis van het Kind staat in voor de ondersteuning van (aanstaande) ouders en kinderen.
Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners die elkaar versterken, waarbij de meerwaarde voor gezinnen steeds centraal staat.

Huis van het Kind Brussel wil voor Brusselse gezinnen met kinderen een leefomgeving creëren waarin het goed is om te spelen, op te voeden en te groeien.
Er wordt een aanbod gecreëerd voor ouders, kinderen en jongeren (9 maanden tot 24 jaar) rond zwangerschaps- en opvoedingsondersteuning, vrijetijd, en veel meer.

Het Expertisecentrum Kraamzorg Volle maan is een Brusselbrede partner van Huis van het Kind Brussel.
Volle Maan ondersteunt de organisatie in alles wat te maken heeft met zwangerschap, baby’s en ouders.

Benieuwd welke activiteiten de Brusselse Huizen van het Kind organiseren voor jou en je kindje? Lees dan zeker verder om hun vast aanbod te ontdekken.
Maar de Huizen van het Kind bieden nog veel meer dan dat! Neem een kijkje op de website van Huis van het Kind Brussel of op de Facebook pagina's van de verschillende Huizen door op de logo's te klikken.

 

HvhKNoordAnderlecht    Huis van het Kind Nieuwland     noord-west

 

Babyboost Walks

Van zodra de omstandigheden het terug toelaten en het weer veilig is om buiten in groep te verzamelen, gaan de Babyboost wandelingen opnieuw door.

De Babyboost Lunchmomenten werden omgetoverd tot een redelijk Corona-proof versie! Babyboost is nu een wekelijks wandelmoment voor zwangeren of ouders van een baby in Brussel. Door samen te wandelen kan je andere ouders ontmoeten en ervaringen uitwisselen over het leven met een kleine baby, over voeden en opvoeden.

Op de Facebook pagina van Huis van het Kind Noord Brussel vind je meer concrete info en de laatste updates over de Babyboost Walks in functie van de meest recente Corona-maatregelen.

Babyboost Workshops

Elke eerste donderdag van de maand (10 – 12u): Dragen van je baby/Babywearing Basics (NL/EN).
Elke tweede donderdag van de maaand (10 – 12u): Eten met stukjes/Baby Led Weaning (afwisselend NL&EN).

De workshops op donderdag gaan momenteel online door. Van zodra het terug kan vinden ze plaats bij Zwanger in Brussel in Molenbeek.

Verder organiseert Huis van het Kind Noord elke dinsdagvoormiddag een Babyboost Workshop of activiteit, gericht op toekomstige ouders of ouders met een baby.
Houd hun Facebook pagina in de gaten!

Baboes

De spel- en ontmoetingsplaatsen van baboes zijn er voor jou en je kindje tot en met 4 jaar. Je kan zonder reserveren gratis binnenspringen voor een gezellig uitwisselingsmoment met andere ouders en opvoedingsverantwoordelijken, terwijl je kleintje speelt en ontdekt samen met leeftijdsgenootjes.

Bezoek zeker de Facebook pagina van Baboes om te kijken waar en wanneer jij terecht kan voor een ontspannend kind-oudermoment.

Baboes