Volle Maan

Expertisecentrum kraamzorg

Wat doen wij

foto's voorstelling koffer 004 Het is onze taak om zoveel mogelijk mensen juiste en objectieve informatie te geven zodat zij met kennis van zaken beslissingen kunnen nemen over de periode voor, tijdens en na de bevalling. Het Expertisecentrum Kraamzorg Volle Maan richt zich zowel tot het brede publiek als tot de professionele hulpverleners met respect voor de eigen ideeën en keuzes.

  • Een infolijn Heb je een inhoudelijke vraag over zwangerschap; bevalling en kraamperiode, dan is er steeds een ervaren vroedvrouw aanwezig om je vraag te beantwoorden. Dit kan telefonish, per mail of door ons een bezoekje te brengen (eventueel op afspraak).

 

  • Een databank
    Indien je op zoek bent naar een bepaalde dienst of hulpverlening rond zwangerschap, bevalling en kraamperiode kunnen wij je begeleiden in jouw zoektocht. Wij beschikken over een uitgebreide databank.

 

  • Een bibliotheek
    In onze bibliotheek kan je gespecialiseerde boeken, tijdschriften, eindwerken, video’s en dvd’s raadplegen en ontlenen rond zwangerschap, arbeid en bevalling.

 

  • Infosessies en vormingen zowel voor (toekomstige) ouders als voor professionelen

 

  • Realiseren van projecten al dan niet in samenwerking met partners.