Volle Maan

Expertisecentrum kraamzorg

Borstvoedingsvriendelijk Brussel

Wil je graag een stapje buiten zetten met je baby, wees gerust, de volgende zaken in Brussel hebben zich geëngageerd om het borstvoedingsvriendelijk label te halen en heten je graag welkom! Je kunt ze herkennen aan de blauwe sticker aan de deur of terugvinden op de kaart hieronder.

Wil je als uitbater van een zaak in Brussel ook dit label te halen, contacteer ons en wij zetten je op weg!

Heb je nood aan meer informatie of ondersteuning bij borstvoeding, dan kun je bij deze organisaties terecht.

 

 

 

logo chicago

 

Chicago Café is een mama- en gezinsvriendelijk café gelegen in de Vlaamsesteenweg 45, 1000 Brussel.

De kleintjes kunnen terecht in het speelhoekje terwijl mama bezig is met de baby, rustig iets wil drinken of wil samenkomen met andere mama’s. Volgende zaken staan ter beschikking: ververstafel, vochtige doekjes, borstvoedingskussen, tetradoeken. Er is ook genoeg plaats voorzien tussen de tafels door en in het ververslokaaltje om met de kinderwagen binnen te rijden.

Chicago café is open elke dag van 9h tot 17h.

www.chicagocafe.be

logo kaaicafe_zw

Kaaicafé

Het Kaaitheater huist een gezellig eetcafé, waar je kunt bekomen van een pakkende voorstelling of gewoon kunt genieten van een huisgemaakte limonade. De kaart verandert regelmatig, bovendien staat er dagelijks een nieuwe dagschotel op het menu. Moeders op stap met hun baby zijn uiteraard welkom. Ze kunnen er hun baby verversen en borstvoeding geven. Alle maaltijden zijn ook verkrijgbaar in een kinderportie.

BAR: van ma > vr vanaf 11:00, en voor en na de voorstellingen.

KEUKEN: ma > wo van 12:00 tot 15:00, en bij voorstellingen tot 20:30

www.kaaitheater.be

 

logo kaffabar

Kaffabar

Espresso en slow coffeebar met opties voor ontbijt, lunch, tea time en apero. Verluierhoekje beneden, borstvoedingskussen beschikbaar.

dinsdag > vrijdag : 8:00-18:00 zaterdag 09:00-18:00

www.kaffabar.be

 

logo Monk-1-2

 

 

Monk

Brussels café waar kinderen welkom zijn. Kinderspaghetti op het menu. Verluierhoekje in aanmaak! Borstvoeding welkom, indien u graag een rustig plekje zoekt, vraag aan de bar voor een zaaltje apart.  

Bar: maandag > donderdag : 11:00-01:00 vrijdag >zaterdag : 11:00-03:00 zondag : 13:00-01:00

Buffet: maandag > zaterdag : 12:00-15:00 + 18:00-23:00 zondag : 18:00-23:00

www.monk.be

  Imprimer

 

 

Bar Recyclart

 

Gevestigd in het voormalig stationsbuffet van Brussel-Kapellekerk en werkend met een sociaal economisch tewerkstellingstraject is Bar Recyclart een ontmoetingsplek voor een bonte mix van vaste klanten, toevallige voorbijgangers, de artiesten en bezoekers van het Kunstencentrum en het personeel van Recyclart. De kaart van onze chef-kok brengt gerechten en smaken van over heel de wereld samen, met steevast een keur aan vegetarische gerechten. Ook voor u en uw kindje een tafel gereserveerd! Verluierhoekje in aanmaak!

dinsdag > vrijdag Bar : 09:30 – 17:00 Resto : 12:00 – 15:00

niet-rokers / gratis wifi / Maestro, Visa

www.recyclart.be

                                                                                                                                                             affligem café 

 

 

Affligem Café Brussels

Bij Affligem Café kan je terecht voor een heerlijke snack of gewoon voor een drankje. Borstvoedingskussen en comfortabele zetels beschikbaar. Speelgoed en boeken voor groot en klein. Binnenkort een verluierhoekje!

maandag > donderdag: 11:00-23:00 vrijdag 11:00-02:00 zaterdag 12:00-02:00 zondag 15:00-23:00

Facebook: AffligemCafeBrussels

 

Logo Ter Linden

Taverne Ter Linden

Lekker en voordelig eten in een kindvriendelijke omgeving. Taverne Ter Linden beschikt over een speelhoek voor jong en oud. Een verluierhoekje en een borstvoedingskussen zijn aanwezig.  De taverne deelt het dak met Essegem, het Nederlandstalig gemeenschapscentrum van Jette. Ideaal dus om een bezoek aan de taverne te combineren met een van de activiteiten van Essegem.

Maandag: 11u -15u, keuken: 12u-14u – Dinsdag > vrijdag :11u -22u, keuken: 12u -20u30

Meer info:
http://www.eatvzw.be

OzFair osez un monde + juste

OZFAIR

OZFAIR is een gezellige ruimte waarvan de originaliteit erin bestaat verschillende mens- en milieuvriendelijke activiteiten te combineren: een winkel met een grote keuze aan milieuvriendelijke kwaliteitsproducten afkomstig van eerlijke handel; nabijheids- of solidariteitseconomie; een gezellige plek om te ontbijten of  te lunchen (soep, dagschotel, dagmenu, sandwich); een bewustmaking van de consumenten over de producten en thematieken in betrekking tot het milieu en de eerlijke handel.

Maandag tot zaterdag doorlopend open van 9u tot 18u30

Meer info:

http://www.ozfair.be/la-cooperative/

 

logo beursschouwburg

BEURSSCHOUWBURGCAFE

De Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor theatervoorstellingen, performances, films, concerten, expo’s, debatten, lezingen feest en een drankje aan de bar. Er zijn geen verse snacks, maar je kan er wel een pakje chips op de kop tikken. Er is een verschoningshoek voor je baby in het vrouwen- én het mannentoilet en er is een beperkt aanbod aan speelgoedjes/kleurpotloden etc. voor je uk verkrijgbaar aan de bar.

Woensdag tem zaterdag van 17u tot minimum 24u.

www.beursschouwburg.be