Volle Maan

Expertisecentrum kraamzorg

Debatavond: anonimiteit of afstamming?

Wettelijk gezien wordt anoniem donorschap opgelegd en als maatschappelijke norm aanvaard, terwijl anoniem bevallen afgestraft wordt (of hoogstens gedoogd in de vorm van de vondelingenschuif). Regelmatig beroeren deze thema’s de media: wanneer donoren – en/of adoptiekinderen van zich laten horen, wanneer er opnieuw een baby te vondeling is gelegd, wanneer mensen opgeroepen worden zaad- of eiceldonor te worden. De Perspectieven van de betrokken kinderen, donoren, wensouders of vrouwen die hun kind afstaan, lijken vaak lijnrecht tegenover elkaar te staan. In dit debat laten we graag deze verschillende stemmen aan het woord. Tegelijkertijd willen we ook bekijken wat deze discussies zeggen over hoe wij als maatschappij kijken naar ouderschap en bloedverwantschap om van daaruit gesprekken te voeren.

 

Sprekers:

  • Arnold Burms, filosoof
  • Guido Pennings, ethicus
  • Bart Pattyn, ethicus
  • Bruno Vanobbergen, kinderrechtencommissaris
  • Ellen Van Stichel, ethica en faramedewerker
  • Thomas d’Hooge, fertiliteitsarts

Inschrijven kan via volgende link.

Waar? Hollands Collega, Paterdamiaanplein 8, Leuven

Wanneer? Donderdag 21 januari, 19u30 tot 21u30

 

Post navigation