Volle Maan

Expertisecentrum kraamzorg

Klinische laboratoria krijgen vervroegde toegang tot innovatieve prenatale test

Multiplicom kondigde op 10 februari aan dat ze de vervroegde toegang geeft aan diagnostische laboratoria om de ontwikkeling van haar nieuwe niet-invasieve prenatale test  “Clarigo” af te ronden. De Clarigo-test identificeert afwijkingen in het chromosomenaantal in de ongeboren foetus via analyse van het bloed van de moeder.

 

De “Clarigo-test” is makkelijk uit te voeren, betaalbaar en genereert uiterst betrouwbare klinische resultaten over het aantal chromosomen van de ongeboren foetus, meer specifiek voor chromosomen 21, 18, 13 en X.

 

De laboratoria die reeds deelnamen aan evaluatiestudies en Clarigo kwalificeerden tegenover hun interne, prenatale referentiemethoden, kunnen vervroegd toegang krijgen tot de Clarigo-test. Tijdens dit ‘Early Acces Program’ werkt Multiplicom nauw samen met deze klinische labo’s zodat optimale resultaten bekomen worden.

 

Dirk Pollet, CEO Mulitplicom licht toe: “Clarigo is een innovatieve, niet-invasieve prenatale test die voor de lokale labo’s werk en kosten zal besparen, waardoor deze test toegankelijk wordt voor alle zwangere vrouwen die dat wensen, en deel kan uitmaken van de prenatale zorg. Onze unieke aanpak bepaalt accuraat de foetale-fractie en vereenvoudigt het ganse testproces: voorbereiding van het staal, sequencing alsook interpretatie en rapportering. De resultaten zijn uitert betrouwbaar en consistent.”